Yin Yoga Nidra

Paar mediteren op het strand

Kom in balans

De combinatie van Yin Yoga en Yoga Nidra is fantastisch....je komt helemaal tot rust, in een diepe staat van zijn..
Yin Yoga Nidra, is voor vrijwel iedereen toegankelijk.

De Yin Yoga oefeningen kunnen aan gepast worden naar verschillende niveaus, en zijn ook geschikt voor mensen die nog nooit aan yoga hebben gedaan..of mensen die denken dat ze niet lenig zijn.. De sessie duurt ongeveer een uur.

Er kan ook een afzonderlijke privéles van Yin Yoga of Yoga Nidra geboekt worden. Ik kan ook bij je thuis komen, mits je een rustige en comfortabele plek hebt om Yin Yoga of Yoga Nidra te beoefenen. 

Yoga Nidra betekent yogi slaap..het is een hele oude techniek, waarbij je in een diepe staat van ontspanning wordt gebracht. Je bevindt je tussen waken en slapen. 

Als je daar aan komt wordt de activiteit van je brein minder en gaat je lichaam in een helende modus. Er wordt vergeleken dat 1 uur Yoga Nidra gelijk staat met 4 uur slaap..

Bij regelmatige beoefening kan je diepe healing, vrijlating van stress, release van negatieve emotionele en mentale verstoring ervaren..Het verlaagt tevens de bloeddruk.

Je leert beter met stress omgaan en vermindert de spanning in je lichaam en geest, je bewustzijn wordt groter..

Tijdens yoga nidra lig je op je rug op de grond op een matje, en hoef je alleen maar te luisteren en te relaxen..

Yin Yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, die worden voor langere tijd vastgehouden, 3 tot 5 minuten.

Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel.

Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. 

Je hoeft bij yin yoga niets actiefs te doen, je laat de zwaarte kracht haar werk doen, hierdoor ontstaat er letterlijk en figuurlijk ruimte in je lichaam en geest..

Door een houding langer aan te nemen wordt het stugge bindweefsel bereikt..wat hierdoor soepel wordt.. hierdoor kom je letterlijk beter in je vel te zitten.

Yin Yoga is ook een hele goede tegenhanger voor Yang sporten, bijvoorbeeld, krachttraining, hardlopen, fietsen, enz.

Yang sporten richten zich op de kracht van je spieren, je spant je spieren aan om vooruit te komen.

Tijdens Yin yoga ontspan je je spieren en die ontspanning dringt diep door tot de dieper liggende weefsels. Deze worden daardoor opgerekt en wordt ook de doorbloeding verbetert.

Niet alleen je spieren maar ook je gewrichten worden hierdoor soepeler. 

Je afvalstoffen worden door de Yin Yoga sneller afgevoerd. Waardoor je sneller herstelt na een Yang training. Hierdoor is een combinatie van beiden ideaal.. Yin en Yang...

De doorstroming van de Chi wordt gestimuleerd door middel van stretch of druk tijdens Yin Yoga.

Je oefent in het niet oordelen en aandachtig te zijn in het moment, en jezelf niet te verliezen in gedachtes en gevoelens.

Je leert jezelf te accepteren, het is goed zoals het is...